Бизнис виза за Австралија

Бизнис виза за Австралија

Ако сакате да започнете бизнис во Австралија морате да знаете како да добиете соодветна виза, но и да ги познавате австралиските закони, како и правата и обврските кои ги имате.

Постои поголем број на бизнис визи кои имаат различни услови и бенефиции кои ги овозможуваат.

Аплицирање за бизнис виза

Постапката зависи од конкретните поткласи за кои сте заинтересирани, но во поголемиот дел од случаите започнува со испраќање на изјава за интерес (expression of interest) преку он-лајн сервисот. Изјавата за интерес би требало да содржи опис на тоа со што се занимавате, како и бизнис план.

Доколку добиете позитивен одговор ќе примите повик за да аплицирате за виза. Со апликацијата ќе морате да приложите дополнителна документација и да исполните одредени услови.

Потребни документи за водење бизнис во Австралија:

  • Сертификат за основање
  • Бизнис план
  • Договор за неоткривање
  • Полиса за осигурување
  • Договорна документација
  • Регистрација на патент или авторски права
  • Оперативен договор
  • Лиценца за работа

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Австралија?

Пополни го прашалникот за виза