Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma во Канада

Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma во Канада

Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma се студиски програми кои што се нудат на одредени колеџи и универзитети во Канада.

Graduate Certificate и Diploma може да запишат студенти кои имаат завршено основни студии. Овие студии се сметаат како специјализација по завршувањето на основните студии.

За разлика од Мастер студиите кои се засноваат на истражување и теоретско продлабочување на науката, Postgraduate Certificate и Diploma се професионално ориентирани. Тие се наменети за студенти кои сакаат да го надополнат стекнатото знаење на основните студии или да го прошират на сродни полиња на студии, со цел да го олеснат наоѓањето на работа и професионалното напредување.

Школарина за Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma

Овие програми се разликуваат од институција до институција, пa така и школарината зависи од избраната програма, институцијата и бројот на семестри. Цените на Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma се генерално поповолни од Мастер студиите.

Услови и предности на Graduate и Postgraduate Certificate и Diploma

  • Услов за упис на основни студии се завршени основни студии.
  • Во зависност од провинцијата во која сакате да студирате, потребно е да положите тест по англиски (IELTS, TOEFL, CAE) или француски јазик. Просечната оценка потребна за упис зависи од јазикот, студиската програма и установата. За програмите на англиски јазик, обично е потребна просечна оценка 6.5 на IELTS тестот или 84-88 на TOEFL IBT.
  • Предноста на овие програми е нивната професионална ориентација и обезбедување на специфични професионални вештини, што ќе ви помогне да ја унапредите вашата идна кариера.
  • Овие програми ќе ги завршите побрзо и полесно од Мастер студиите.
  • Чинат помалку од Мастер студиите.
  • Со студентската виза, вие и вашиот партнер/ка имате право да работите за време на студиите, а по завршувањето на студиите имате можност да аплицирате за Post-Graduation Work виза која ви овозможува да живеете и да работите во Канада одреден временски период.
  • Работното искуство што ќе го стекнете по завршувањето на студиите може да ви помогне да се квалификувате за постојан престој во Канада.

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Канада?

Пополни го прашалникот за виза