FutureOption.net

Докторски студии во Австралија

Докторски студии во Австралија

Докторските студии претставуваат највисок степен на образование кој можете да го стекнете во Австралија и обично трае три години.

Цена на докторските студии

Школарините за докторски студии се движат од 20,000AUD до 37,000AUD на годишно ниво и се плаќаат семестрално.

Услови и предности за посетување на докторски студии во Австралија

  • Австралиските универзитети даваат најмногу стипендии за истражувачки програми
  • Temporary Graduate (Post Study Work) виза по студирањето
  • Датумот на почетокот на студиите се договара со менторот

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Австралија?

Пополни го прашалникот