Мастер студии во Канада

Мастер студии во Канада

Мастер студиите се нудат на приватните и државните универзитети во Канада и траат од една до две години.

Школарина за мастер студии

Висината на школарините за мастер студиите во Канада зависат од типот на студиската програма и универзитетот, а се движат од 20,000КАД на годишно ниво.

Услови и предности на мастер студиите во Канада

  • Услов за упис на мастер студии во Канада, се заврши основни студии.
  • Во зависност од провинцијата во која сакате да студирате, потребно е да положите тест по англиски (IELTS, TOEFL, CAE) или француски јазик. Просечната оценка потребна за упис зависи од јазикот, студиската програма и установата. За програмите на англиски јазик, обично е потребна просечна оценка 6.5 на IELTS тестот или 84-88 на TOEFL IBT.
  • Главната предност за посета на магистерски студии во Канада е високиот квалитет на образованието, развојот на критичко размислување и аналитички вештини преку истражувачките проекти и стекнување квалификации признати ширум светот.
  • Во текот на студиите со студентскат виза, вие и вашиот партнер/ка имате право на работа, а по завршувањето на студиите, имате можност да аплицирате за Post-Graduation Work виза која ви овозможува да живеете и да работите во Канада до две години.
  • Работното искуство што ќе го стекнете по завршувањето на студиите може да ви помогне да се квалификувате за постојан престој во Канада.

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Канада?

Пополни го прашалникот за виза