FutureOption.net

Туристичка (Visitor) виза за Нов Зеланд

  • Почетна
  • /
  • Туристичка (Visitor) виза за Нов Зеланд

Туристичка (Visitor) виза за Нов Зеланд

Ако имате намера да патувате во Нов Зеланд заради туристичка посета и одмор, кратка деловна посета или посета на семејството и пријателите, ќе ви треба туристичка виза.
На државјаните на одредени земји (Хрватска, Унгарија, Словенија и Бугарија) не им треба туристичка виза. Оние што минуваат низ Нов Зеланд, како патници во транзит, треба да имаат транзит виза.

Услови за туристичка виза

  • Да имате намера да останете привремено во Нов Зеланд.
  • Да имате доволно финансиски средства за трошоците на патувањето и престојот во Нов Зеланд (доколку не сте спонзорирани од страна на членови на семејството или пријатели који се државјани или постојани жители на Нов Зеланд, или од новозеландска компанија која планирате да ја посетите).
  • Да не сте осудувани или кривично гонети.
  • Да сте во добра здравствена состојба.

Што ви овозможува туристичката виза

Туристичка виза ви овозможува да патувате во Нов Зеланд во туристички цели, за посета на вашето семејство или пријатели или во деловна посета (присуство на конференции, склучување договори со компании и сл.). Оваа виза ви овозможува да посетувате курсеви во Нов Зеланд најмногу до три месеци, како и да ги поведете членовите на семејството ако исполнуваат одредени критериуми.

Времетраење на туристичката виза

Туристичката виза се издава на период до 9 месеци.

Аплицирање за туристичка виза

За туристичка виза се аплицира онлајн преку сајтот на имиграционата служба на Нов Зеланд.

Такса и време на обработка

Таксата за обработка на апликацијата за туристичка виза изнесува 211НЗД, а просечното време на обработка е 27 дена.

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Нов Зеланд?

Пополни го прашалникот