FutureOption.net

Курс по англиски јазик во Австралија

Курс по англиски јазик во Австралија

Доколку не сте сигурни во своето знаење на англискиот јазик и не сакате веднаш да запишете додипломски или постдипломски студии во Австралија или пак Ви е потребно време за да го усовршите јазикот и да се вклопите во новата средина, курсот по англиски јазик е идеална опција.

Видови на курсеви

  • Основно ниво (General English) - Доколку сакате да го унапредите својот англиски јазик за секојдневна употреба, патувања или за деловни цели, тогаш овој вид на курс е најдобар избор за Вас.
  • Англиски јазик за академски цели (English for Academic Purposes) - Доколку сакате да студирате на некој од австралиските универзитети или колеџи, со посетување на овој курс можете да се подготвите за студии.
  • Подготовка за полагање на тестови (IELTS Preparation) - Доколку планирате да полагате тестови како што се IELTS, TOEFL, TOEIC или некои други, овој курс е вистински избор.

Исто така, постои можност и за комбинирање на курсеви, што претставува дополнителна погодност.

Цени на курсевите за англиски јазик

Школарините се движат од 350 до 400AUD на неделно ниво, додека нашите студенти можат да студираат поевтино по промотивни цени од 180 до 220AUD неделно, на приватните колеџи.

Услови и предности на посетувањето на курсот по англиски јазик во Австралија

  • Доколку не сте сигурни во своето знаење на англискиот јазик или не сте ја достигнале посакуваната оцена на тестот IELTS, курсот по англиски јазик може да биде вистинскиот избор за Вас, тргнувајќи од тоа дека за упис не е неопходен положен IELTS тест.
  • Имате можност секој понеделник да започнете со посетување на курсот.
  • Можете многу побрзо да го унапредите знаењето по англиски јазик отколку ако посетувате курс во Вашата матична земја.
  • Учењето на англискиот јазик можете да го искористите како период за прилагодување на новиот начин на живот, новата култура и на оддалеченоста од семејството.
  • По завршувањето на курсот по англиски јазик можете да ја продолжите студентската виза за Австралија и да ги продолжите своите студии.

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Австралија?

Пополни го прашалникот