FutureOption.net

Бизнис во Нов Зеланд

Бизнис во Нов Зеланд

Нов Зеланд има посебна политика за бизнис миграција која им нуди на инвеститорите и претприемачите стабилно деловно опкружување и нуди единствена можност за развој на деловните интереси.

Деловни услови

Владата на Нов Зеланд посветува големо внимание на растот и иновациите во економијата што ја прави оваа земја одлично место за започнување и развој на бизнис. Ова е потврдено од многу меѓународни индикатори. Според Doing Business списокот на Светската банка за 2018 година, Нов Зеланд е рангирана како земја каде што е најлесно да започнете свој бизнис, и е рангирана на второ место на списокот „Форбс“ на најдобри земји за развој на бизнисот во 2018 година.

Инвестирање

Со цел да им се олесни инвеститорите да инвестираат во својот или некој друг бизнис, Владата на Нов Зеланд направи големи напори за поедноставување на деловните правила и даноци. Можете лесно да вложувате парични средства во која било деловна активност, затоа што во Нов Зеланд има многу мали ограничувања за тоа во што можете или не можете да инвестирате. Поради сето ова, Milkin’s Global Opportunity индекс го рангираше Нов Зеланд на врвот на најатрактивни земји за инвеститори.

Бизнис виза за Нов Зеланд

Бизнис визата за Нов Зеланд овозможува да започнете бизнис, да купите постоечки или да направите инвестиција во Нов Зеланд.

Повеќе детали

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Нов Зеланд?

Пополни го прашалникот