FutureOption.net

Живот и работа во Канада

Живот и работа во Канада

Поради високиот животен стандард и одличните можности за работа и напредокот во кариерата, Канада е привлечна земја за странските работници.

Услови за живот

Како една од најбогатите земји во светот, со стабилна економија и високи приходи по глава на жител, Канада има релативно пониски трошоци за живот во однос на САД, Велика Британија и Австралија, како и пониски цени на недвижности, што ја прави примамлива дестинација за нови животни и работни почетоци. Според многу параметри, Обединетите нации ја имаат прогласено Канада за една од најдобрите држави за живот во светот.

Можност за работа и кариера

Индустријата и економијата на Канада расте, а побарувачката за квалитетни работници е секогаш актуелна. Ако вашата професија е на листата на дефицитарни професии (National Occupational Classification (NOC)) имате поголеми шанси за пронаоѓање работа и вработување. За да аплицирате за работна виза потребно е добиете понуда за работа од страна на работадавач во Канада (номинација).

Како до работа

Најлесен начин да ги добиете сите потребни информации за понудата за работа, платите, условите за вработување и должностите што се очекуваат од вас како работник е Job Bank официјалниот сервис за пазарот на труд на канадската влада. Можете да побарате работа и на други сајтови како што се workopolis.com, ca.indeed.com, bestjobsca.com и сл.

Плати во Канада

Најплатените работни места во Канада се во областа на рударството, медицината, правото, бизнисот, финансиите, менаџментот и информатичката технологија. Просечната неделна плата во Канада во текот на 2018 година изнесуваше 1,279КАД.

Работна виза за Канада

Работната виза овозможува работодавците да спонзорираат работници од странство за одредени дефицитарни позиции. Ова е најчеста виза за вработување странски работници во Канада.

Повеќе детали

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Канада?

Пополни го прашалникот