FutureOption.net

Курсеви по англиски и француски јазик во Канада

Курсеви по англиски и француски јазик во Канада

Курсевите по англиски или француски јазик се идеална опција за идните меѓународни студенти, мигранти или работници кои имаат намера да студираат, живеат и работат во Канада, но не се сигурни во нивните јазични вештини.

Курсевите се нудат на приватните и државните колеџи и универзитети.

Типови на курсеви

  • Основно ниво - Наменети за почетници и оние кои сакаат да ги подобрат своите јазични вештини за секојдневна употреба, патување или работа.
  • Академско ниво - Наменети за оние кои сакаат да студираат на некои од канадските универзитети или колеџи и во овој поглед сакаат да се подготвуваат за своите идни студии.
  • Бизнис ниво - Наменети за оние кои сакаат да ги подобрат своите знаења и нивната способност за комуникација во деловно опкружување.
  • Подготовка за полагање на меѓунаордни тестови - Наменети за студенти кои сакаат да полагаат еден од меѓунаордно признатите тестови по англиски јазик (IELTS, TOEFL, CAEL) или француски (DALF / DELF).

Во зависност од потребите на студентите, курсевите по англиски или француски јазик можат да траат од четири недели до една година. Многу школи нудат летни и зимски кампови, како и homestay програми (сместување и учење во рамки на канадско семејство), кои се особено популарни кај помладите студенти.

Цена на курсевите

Цената на курсевите зависи од типот и должината на курсот како и од образовната институција. Просечната неделна цена на курсевите се движи од 250КАД до 350КАД.

Услови и предности на посетувањето на јазични курсеви во Канада

  • За упис не постојат одредени услови и не е потребно полагање на меѓународен тест по англиски или француски јазик. 
  • За курсевите кои траат до шест месеци потребна е туристичка виза, а за оние над шест месеци студентска виза.
  • Доколку не сте сигурни во своето познавање на англискиот или францускиот јазик или не сте полагале некој од меѓународните тестови за упис на студии, овие курсеви се идеална опција за вас.
  • Динамичката активност на мултикултурна средина ќе ви помогне да го научите јазикот побрзо и подобро отколку на класичните курсеви во вашата земја.
  • Можете да го користите периодот за учење на јазик за да се прилагодите на новиот начин на живот и новата средина, ако подоцна планирате да работите или студирате во Канада.
  • По завршувањето на курсот, можете да ја продолжите студентската виза од Канада и да продолжите со студиите.

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Канада?

Пополни го прашалникот