FutureOption.net

Студентска виза за Нов Зеланд

Студентска виза за Нов Зеланд

Ако планирате да студирате во Нов Зеланд стручни или академски студии, како и да посетувате курс по англиски јазик кој трае подолго од три месеци, ќе ви треба студенска виза.

Услови за студентска виза

  • Да сте запишале курс, стручни или академски студии и да имате Offer of place.
  • Да имате доволно финансиски средства за школарината и животните трошоци за првата година на студирање (освен ако не сте добиле стипендија).
  • Да планирате привремен престој во Нов Зеланд.
  • Да не сте осудувани и кривично гонети.
  • Да сте во добра здравствена состојба.
  • Да имате платено здравствено осигурување (освен студентите на доктроски студии).

Што овозможува студентската виза

Студентската виза ви овозможува да студирате во Нов Зеланд, но и да работите пола работно време (20 часа седмично), додека трае наставата и полно работно време за време на распустите.  Ако студирате Master by Research или докторски студии можете да работите полно работно време, за време на студиите. На студентска виза можете да идете со членовите на вашето семејство (супружник, вонбрачен партнер и деца). Со одредени студии вашиот партнер може да аплицира за Partner of a Student Work Visa која му овозможува да работи полно работно време.

Времетраење на студентската виза

Студентската виза се издава за времетраење на студиите, а максимално до четири години.

Аплицирање за студентска виза

За студентска виза може да аплицирате онлајн преку сајтот на имиграционата служба на Нов Зеланд.

Такса и време на обработка

Таксата за обработка на апликацијата изнесува 295НЗД, а просечното време на обработка е 49 дена.

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Курс по англиски јазик во Нов Зеланд

Запишете курс по англиски јазик во Нов Зеланд и усовршете го англискиот јазик на брз и лесен начин во земја на англиско говорно подрачје.

Повеќе детали

Основни студии во Нов Зеланд

Информирајте се што е потребно за упис на основни студии во Нов Зеланд. Стекнете меѓународно призната диплома на некој од универзитетите во Нов Зеланд.

Повеќе детали

Стручни програми во Нов Зеланд

Изберете некоја стручна (VET) програма во Нов Зеланд, развијте практични и професионални вештини и олеснете го пронаоѓањето работа и напредокот во кариерата.

Повеќе детали

Мастер студии во Нов Зеланд

Усовршете го постоечкото знаење на некој од многубројните мастер програми, запишете мастер студии и продолжете го школувањето во Нов Зеланд.

Повеќе детали

Graduate и postgraduate certificate и diploma во Нов Зеланд

Развијте го своето знаење во одрена област за понатамошна надоградба на квалификациите или проширување на професионалните способности, со упис на Graduate certificate и diploma во Нов Зеланд.

Повеќе детали

Докторски студии во Нов Зеланд

Дознајте све за уписот на докторски студии и стекнување на титула доктор на науки на PhD студии во Нов Зеланд.

Повеќе детали

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Нов Зеланд?

Пополни го прашалникот