FutureOption.net

Temporary Graduate виза за Австралија (поткласа 485)

Temporary Graduate виза за Австралија (поткласа 485)

По завршените студии во Австралија имате можност да аплицирате за Temporary Graduate виза (Post-Study Work) која ви овозможува привремено да останете и да работите во Австралија. Постојат два вида од оваа виза: Graduate Work Stream и Post-Study Work Stream.

Услови за Temporary Graduate виза

Условите кои е потребно да се исполнат се:

  • Да имате помалку од 50 години
  • Неодамна да сте дипломирале на австралиска образовна установа која е регистрирана на CRICOS
  • Да имате соодветна виза
  • Во претходните шест месеци да сте завршиле студиска програма во Австралија која траела најмалку 92 недели
  • Да ги исполнувате поединечните услови за соодветниот вид
  • Квалификациите кои ги имате стекнато да се поклопуваат со некои од професиите кои се наоѓаат на списокот на дефицитарни професии (доколку аплицирате за Graduate Work Stream).
  • Да имате стекнато диплома за високо образование во Австралија (Доколку аплицирате за Post-Study Work Stream)
  • Да исполнувате други услови кои се однесуваат на бараното знаење на англискиот јазик, здравјето, карактерот и осигурувањето

Што Ви овозможува Temporary Graduate визата

Оваа виза Ви овозможува да останете во Австралија на одреден период по студирањето во кој можете да работите, студирате и патувате. Важно е да се напомене дека барате вработување сами за себе и дека австралиската влада не е одговорна за наоѓање на Вашата работа.

Времетраење на Temporary Graduate визата

Graduate Work Stream Ви овозможува да останете во Австралија до 18 месеци, а Post-Study Work Stream Ви обезбедува престој од 2 до 4 години, сè во зависност од типот на студии кои сте ги завршиле во Австралија.

Аплицирање за виза

За Temporary Graduate виза се аплицира он-лајн преку страницата на имиграциската служба на Австралија.

Такса и време на обработка

Основната такса за изработка на апликацијата се движи од 1.730 AUD, а просечното време на обработка е, во зависност од типот, од 69 дена до 4 месеци.

* Future Option е консултантска агенција која обезбедува стручна помош при аплицирање за привремени визи кои ви овозможуваат посета и студирање, како и за веренички и партнер визи за Австралија кои ви овозможуваат траен престој.
* Информациите на страницата, поврзани со работа или миграција во странство, се само за информативни цели.

Одрекување од одговорност: Future Option не се занимава со посредување и наоѓање на работа во странство. Future Option не е агент за вработување или давател на услуги за вработување. Future Option не нуди консултантски услуги за работа во странство.

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Австралија?

Пополни го прашалникот