FutureOption.net

Додипломски студии во Австралија

Додипломски студии во Австралија

Додипломски студии во Австралија нудат универзитетите, приватните колеџи и некои TAFE институти и истите вообичаено траат од три до четири години.

Цена на додипломските студии

Школарините за додипломски студии се движат од 17,000AUD до 32,000AUD на годишно ниво и плаќањето е семестрално.

Услови и предности за посетување на додипломски студии во Австралија

  • Нашите дипломи за продолжување на студирањето се признати и не е потребна нивна нострификација
  • Temporary Graduate (Post Study Work) виза по студирањето
  • Просечната оцена на тестот IELTS мора да биде 6 и ниеден поединечен дел да не биде под 5.5, но ова во голема мера зависи и од областа на студирање
  • Академската година започнува во март и во јули, а некои универзитети нудат и почеток на студиите во ноември
  • Извонреден квалитет на образованието

Потребна Ви е помош за аплицирање за виза за Австралија?

Пополни го прашалникот