Partner viza za Novi Zeland

Partner viza za Novi Zeland

Partner viza je namenjena spajanju porodica. Onima čiji su partneri stalni rezidenti ili državljani Novog Zelanda ova viza omogućava da dođu na Novi Zeland i žive zajedno.

Ukoliko želite da sklopite brak na Novom Zelandu sa vašim partnerom koji je stalni rezident ili državljanin, biće vam potrebna Culturally Arranged Marriage Visitor viza, koja je privremena.

Uslovi za partner vizu

  • Da je vaš partner/ka stalni rezident ili državljanin Novog Zelanda, da živi na Novom Zelandu i da ispunjava određene kriterijume koji se tiču karaktera i mogućnosti da podrži vašu aplikaciju.
  • Da ste u stabilnoj vezi ili braku najmanje 12 meseci i da to možete i da potvrdite.
  • Da niste bili krivično gonjeni.
  • Da ispunjavate uslove vezane za dobro zdravstveno stanje.

Šta vam omogućava partner viza

Partner viza vam omogućava da se pridružite svom partneru koji je stalni rezident ili državljanin Novog Zelanda, da u toj zemlji živite zajedno, da radite ili studirate. Partner viza uključuje i vašu decu te je namenjena spajanju porodica. Privremena Visitor viza za sklapanje braka (Culturally Arranged Marriage Visitor viza) omogućava vam da dođete na Novi Zeland i venčate se sa vašim partnerom koji ima status stalnog rezidenta ili državljanina.

Dužina trajanja partner vize

Partner viza je stalna viza, dok je viza za sklapanje braka privremena viza i traje 3 meseca. Nakon nje možete produžiti vaš boravak.

Apliciranje za partner vizu

Za partner vizu aplicirate online preko imigracione službe Novog Zelanda.

Takse i vreme obrade

Taksa za obradu aplikacije za stalnu partner vizu iznosi 2.250NZD, a prosečno vreme obrade je 10 meseci. Taksa za obradu privremene vize za sklapanje braka je 211NZD, a prosečno vreme obrade 15 dana.

Potrebna Vam je pomoć oko apliciranja za vizu za Novi Zeland?

Popunite vizni upitnik