Investitorska viza za Ameriku

Investitorska viza za Ameriku

Investitorska viza

Ukoliko želite da se trajno naselite u SAD-u i da u toj zemlji započnete sopstveni biznis sa kojim ćete doprineti ekonomiji SAD, ili da investirate svoj novac u neki drugi, biće vam potrebna (E5) investitorska viza. Ova viza kao podkategorija pripada iseljeničkim vizama po osnovu zaposlenja (Employment-Based Immigrant Visas).

Uslovi za investitorsku vizu

Osnovni uslovi koje je potrebno ispuniti za investitorsku vizu su:

  • Da biste se kvalifikovali za ovu vizu potrebna je vaša spremnost da uložite u biznis (bez zaduživanja) minimum $1.000.000 u razvijenim područjima ili $500.000 u nerazvijenim ili seoskim područjima SAD. Kroz ovu investiciju se u roku od dve godine poslovanja mora otvoriti 10 radnih mesta (sa punim radnim vremenom) za američke državljane ili stalne rezidente, ne računajući vas i članove vaše porodice.
  • Da ste podneli peticiju za iseljeničku vizu Američkoj imigracijskoj službi (USCIS) i da je ona odobrena (Obrazac I-526).
  • Da imate važeća dokumenta koja vam mogu biti zatražena na intervjuu.
  • Da ispunjavate uslove vezane za lekarski pregled i vakcinaciju.

Šta omogućava investitorska viza

Investitorska viza vam omogućava da se trajno uselite u SAD i da kao preduzetnik započnete sopstveni biznis, ili da uložite svoj novac u neki drugi, koji će doprineti rastu ekonomije SAD-a. Po odobravanju vaše peticije i članovi vaše porodice (partner/ka i deca mlađa od 21 godine) mogu da apliciraju za iseljeničku vizu.

Dužina trajanja investitorske vize

Investitorska viza je stalna viza.

Apliciranje za investitorsku vizu

Za investitorsku vizu aplicira se online preko sajta Američke imigracijske službe (USCIS). Ambasada SAD u vašoj zemlji dalje procesuira investitorsku vize što podrazumeva i konzularni intervju.

Takse i vreme obrade

Taksa za investitorsku vizu iznosi $345, a vreme obrade zavisi od slučaja do slučaja, jer je broj ovih kategorija viza limitiran na godišnjem nivou.

* Future Option je konsultantska agencija koja pruža stručnu pomoć prilikom apliciranja za privremene vize koje vam omogućavaju posetu i studiranje, kao i za vereničke i partner vize koje vam omogućavaju stalni boravak.
* Informacije na sajtu, vezane za posao ili migraciju u inostranstvo su samo informativnog karaktera.

Odricanje od odgovornosti: Future Option se ne bavi posredovanjem u pronalazenju posla u inostranstvu. Future Option nije agent za zapošljavanje ili pružalac usluga za regrutovanje kadrova. Future Option ne nudi konsultantske usluge za poslove u inostranstvu.

Potrebna Vam je pomoć oko apliciranja za vizu za Ameriku?

Popunite vizni upitnik