Partner viza za Australiju

Partner viza za Australiju

Partner viza je namijenjena onima čiji su partneri državljani ili stalni rezidenti Australije, kako bi im se osigurao zajednički život u Australiji.

Offshore partner viza (podklase 309/100) i Onshore partner viza (podklase 820/801)

Ovo su vize koje se obrađuju na dva nivoa, pa je prvo potrebno prijaviti se za privremenu vizu i ukoliko je dobijete, provest ćete jedan period u Australiji, dok ne dobijete konačni odgovor da li ste dobili trajnu vizu. Offshore i Onshore viza se razlikuju po tome odakle se prijavljujete, pa tako, ukoliko se nalazite van Australije najprije se prijavljujete za privremenu 309 vizu, a ukoliko ste već u Australiji prijavljujete se za 820 vizu. Kasnije, na osnovu toga koju ste vizu prvu dobili prijavljujete se za odgovarajuću trajnu vizu, podklase 100 ili 801.

Šta vam omogućuje partner viza

Privremena viza vam omogućuje da ostanete u Australiji, dok se ne donese konačna odluka o trajnoj vizi. Za to vrijeme možete raditi, studirati, putovati iz i natrag u Australiju neograničeni broj puta. Uz to možete uplatiti australsko zdravstveno osiguranje i do 510 sati besplatnih sati engleskog jezika osiguranih od strane Adult Migrant English Program-a.

Trajna viza vam uz sve prednosti privremene, vize omogućuje da u Australiji ostanete trajno. Uz to ćete biti u mogućnosti da sponzorirate rođake za različite vize i ukoliko ispunite sve druge uvjete, prijavite se za australijsko državljanstvo.

Pristojbe i vrijeme obrade

Pristojba za obradu prijave za vizu košta od 7.160 AUD ukoliko se prijavljujete za Onshore ili Offshore vizu. Prosječno vrijeme obrade prijave za privremenu vizu je od 13 do 18 mjeseci. Na odluku o odobrenju trajne vize se čeka prosječno 2 godine.

Prospective Marriage viza - zaručnička viza (podklasa 300)

Ova viza je namijenjena onima koji planiraju doći u Australiju vjenčati se sa svojim sadašnjim zaručnicima.

Šta vam omogućuje ova viza

  • Da odete i budete u Australiji do 9 mjeseci. U tom periodu možete napustiti i vraćati se u Australiju koliko god puta želite.
  • Da radite i studirate u Australiji

Pristojbe i vrijeme obrade

Pristojba za obradu zaručničke vize kreće se od 7.160 AUD. Prosječno vrijeme obrade prijave je od 13 do 19 mjeseci. Ukoliko se kasnije prijavite za partner onshore vizu, pristojba za obradu prijave iznosi 1,195 AUD.

Potrebna vam je pomoć oko prijave za australsku vizu?

Popunite vizni upitnik