Turistička viza za Australiju

Turistička viza za Australiju

Turistička (Visitor) viza (podklasa 600)

AUkoliko planirate putovati i posjetiti Australiju, biti će vam potrebna turistička viza.

Niti jedna turistička viza ne dozvoljava da radite u Australiji, ali postoji mogućnost da studirate na nekom tečaju koji traje do 3 mjeseca.

Postoji više različitih tokova, zasnovanih na motivu posjeta Australiji:

  • Turistički posjet Za ovaj se tip vize prijavljujete ukoliko putujete u Australiju radi odmora, rekreacije, posjeta obitelji ili prijateljima ili u druge svrhe koje ne uključuju posao ili medicinski tretman. Morate biti van Australije kada se prijavljujete i u trenutku kada vam stigne odgovor na prijavu.
  • Poslovni posjet Za ovaj se tip vize prijavljujete ukoliko putujete u Australiju zbog kraćeg poslovnog posjeta. Ovo uključuje općenite poslovne obveze, pregovore ili sudjelovanje na konferencijama. Morate biti van Australije kada se prijavljujete i u trenutku kada vam stigne odgovor na prijavu.
  • Sponzorirani obiteljski posjet Za ovaj se tip vize prijavljujete ukoliko idete u posjet bliskoj rodbini ili članu obitelji u Australiji koji je državljanin ili stalni rezident Australije i koji će vas sponzorirati za ovu vizu. Uvjeti za ovaj tip su nešto rigorozniji u odnosu na turistički posjet i potrebno je da sponzor uplati depozit za ovu vizu koji se vraća kada podnositelj prijave napusti zemlju.
  • Organizirana tura iz Kine Namijenjena je državljanima Kine koji putuju u organiziranim turističkim grupama u Australiju.

Što omogućuje turistička viza

Omogućuje turistički ili poslovni posjet Australiji na period od 3, 6 ili 12 mjeseci.

„No further stay“ uvjet

Ukoliko na vašoj vizi ne postoji “No further stay” uvjet, imate pravo prijaviti se za novu vizu, dok ste u Australiji.

Prijava za turističku vizu

Za turističku vizu prijavljuje se online preko sajta imigracijske službe Australije.

Pristojbe i vrijeme obrade

Pristojba za obradu prijave iznosi 140 AUD, dok vrijeme procesiranja vize varira od 17 do 28 dana.

Potrebna vam je pomoć oko prijave za australsku vizu?

Popunite vizni upitnik