Turistička viza za Novi Zeland

Turistička viza za Novi Zeland

Turistička (Visitor) viza

Ukoliko nameravate da putujete na Novi Zeland, u cilju turističke posete i odmora, kratke poslovne posete, ili u posetu familiji i priijateljima, biće vam potrebna turistička viza.

Za stanovnike pojedinih zemalja nije potrebna turistička viza. Za one koji samo prolaze kroz Novi Zeland, kao tranzitni putnici, potrebno je da imaju Transit vizu.

Uslovi za turističku vizu

  • Da nameravate da ostanete privremeno na Novom Zelandu.
  • Da imate dovoljno finansijskih sredstava za životne troškove tokom vašeg boravka (ukoliko niste sponzorisani od strane članova porodice ili prijatelja koji su stalni rezidenti ili državljani Novog Zelanda, ili od novozelandske kompanije koju nameravate da posetite).
  • Da niste bili krivično gonjeni.
  • Da ispunjavate uslove koji se tiču dobrog zdravstvenog stanja.

Šta omogućava turisticka viza

Turistička viza vam omogućava da putujete na Novi Zeland u turističke svrhe, u posetu svojoj porodici ili prijateljima, ili u poslovnu posetu (učešće na konferencijama, sklapanje ugovora sa kompanijama i sl.).

Ova viza omogućava vam i da pohađate neki od kurseva na Novom Zelandu koji traju do tri meseca, kao i da sa sobom povedete članove svoje porodice ukoliko ispunjavaju određene kriterijume.

Dužina trajanja turističke vize

Turistička viza se izdaje na period do 9 meseci.

Apliciranje za turisticku vizu

Za turističku vizu aplicirate online preko imigracione službe Novog Zelanda.

Takse i vreme obrade

Taksa za obradu aplikacije za turističku vizu iznosi 211NZD, a prosečno vreme obrade je 27 dana.

Potrebna Vam je pomoć oko apliciranja za vizu za Novi Zeland?

Popunite vizni upitnik