Migracija na Novi Zeland

Migracija na Novi Zeland

Zbog visokog životnog standarda i blagostanja Novi Zeland je obećana zemlja za doseljenike. Četvrtina Novozelanđana rođena je van Novog Zelanda. Ovo je jedna od zemalja sa visokom stopom imigracije i svake godine primi oko 50.000 stalnim rezidenta.

Uslovi za odlazak

Ako imate potrebne kvalifikacije, veštine i radno iskustvo koje je traženo na Novom Zelandu možete aplicirati za iseljeničku vizu u okviru Skilled Migrant Category. Isto tako, za stalni boravak na Novom Zelandu možete aplicirati i preko pojedinih radnih viza. Ove vize mogu vam pomoći, uz ispunjene određene uslove, da aplicirate i za državljanstvo Novog Zelanda.

Skilled Migrant Category

Skilled Migrant program zasnovan je na sistemu bodovanja različitih faktora i kvalifikacija kao što su godine starosti, obrazovne kvalifikacije, radno iskustvo, ponuda za posao i sl. Pored ovih uslova, potrebno je ispuniti i neke druge opšte kvalifikacije kao što su poznavanje engleskog jezika, dobro zdravstveno stanje i sl. Da biste učestvovali u ovom migracionom programu morate da ostvarite najmanje 100 bodova. Svi koji imaju 160 i više bodova bivaju pozvani da apliciraju za iseljeničku vizu.

Family Partnership Category

Family Partnership program namenjen je onima čiji је partner/ka stalni rezident ili državljanin Novog Zelanda. U ovom slučaju partner/ka koji već ima stalnu boravišnu vizu ili državljanstvo može da sponzoriše drugog partnera da takođe aplicira za stalnu vizu, kako bi došao na Novi Zeland da žive zajedno. Ovaj program namenjen je spajanju porodica i uključuje i decu.

Lista deficitarnih zanimanja

Ukoliko se vaše zanimanje nalazi na jednoj od listi zanimanja koja su deficitarna za Novi Zeland, put do dobijanja iseljeničke vize može vam biti znatno olakšan. Postoje dugoročna i kratkoročna lista deficitarnih zanimanja, ali i lista za deficitarna zanimanja u oblasti građevinarstva. Novom Zelandu trebaju kvalifikovani i stručni radnici, te na osnovu toga ova zemlja razvija i migracionu šemu za nove doseljenike.

Partner viza za Novi Zeland

Partner viza za Novi Zeland omogućava bračnom ili de facto partneru novozelandskog državljanina, odlazak i život na Novom Zelandu.

Detaljnije

Iseljenička viza za Novi Zeland za kvalifikovane radnike

Iseljenička viza na osnovu kvalifikacija, omogućava kvalifikovanim radnicima odlazak i rad na Novom Zelandu.

Detaljnije

Potrebna Vam je pomoć oko apliciranja za vizu za Novi Zeland?

Popunite vizni upitnik