Iseljenička viza za Novi Zeland za kvalifikovane radnike

Iseljenička viza za Novi Zeland za kvalifikovane radnike

Ukoliko nameravate da se trajno naselite na Novi Zeland kao kvalifikovani radnik, da svojim znanjem i veštinama doprinesete razvoju novozelandske privrede, biće vam potrebna iseljenička viza (Resident visa). Za ovu vizu možete aplicirati preko Skilled Migrant Category programa.

Uslovi za iseljeničku vizu

Uslovi koje je potrebno ispuniti za iseljeničku vizu su:

  • Da imate manje od 55 godina.
  • Da imate potrebne obrazovne kvalifikacije, profesionalne veštine i radno iskustvo u oblastima u kojima postoji manjak kvalifikovanih radnika na Novom Zelandu, ili da se vaše zanimanje nalazi na listi deficitarnih zanimanja.
  • Iskaz o interesovanju (Expression of Interest (EOI)).
  • Da ispunjavate zahteve vezane za poznavanje engleskog jezika.
  • Da niste bili krivično gonjeni.
  • Da ispunjavate uslove vezane za dobro zdravstveno stanje.

Expression of Interest (EOI)

Kroz program Skilled Migrant Category sve vaše kvalifikacije se boduju, ali pre nego što aplicirate za iseljeničku vizu, uz ove uslove koje je potrebno ispuniti, treba da pošaljete prvo Iskaz o interesovanju (Expression of Interest). Ovim iskazom potvrđujete imigracionoj službi Novog Zelanda da želite da budete razmotreni za iseljeničku vizu.

Ukoliko prikupite dovoljan broj bodova bićete pozvani da u roku od 4 meseca aplicirate za iseljeničku vizu.

Šta omogućava iseljenička viza

Ova viza omogućava vam da se, ukoliko ispunite sve kriterijume, trajno naselite na Novi Zeland kao njihov stalni rezident, a potom i da aplicirate za njihovo državljanstvo. Uz ovu vizu možete da živite, radite i studirate na Novom Zelandu. Viza uključuje i vašeg partnera/ku, odnosno decu, ukoliko imaju manje od 24 godine.

Dužina trajanja vize

Iseljenička viza je stalna viza.

Apliciranje za iseljeničku vizu

Za iseljeničku vizu aplicirate online preko imigracione službe Novog Zelanda.

Takse i vreme obrade

Taksa za Iskaz o interesovanju iznosi 530NZD, a dužina razmatranja Iskaza je 2-3 nedelje. Taksa za obradu aplikacije za iseljeničku vizu iznosi 3.310NZD, a prosečno vreme obrade je 10 meseci.

Potrebna Vam je pomoć oko apliciranja za vizu za Novi Zeland?

Popunite vizni upitnik